Welke klachten ?

Eenvoudig gesteld : voor alle klachten in het bewegingsapparaat van functionele aard. Maar ook verscheidene andere problemen kunnen heel efficiënt behandeld worden.

Voorbeelden van indicaties zijn : lage rugpijn, ischias, halsklachten, hoofdpijn vanuit de hals, migraine, spanningshoofdpijn, golf- en tenniselleboog, hernia, frozen schouder, PSH (schouderklachten), tendinitis, carpal tunnel, kaakproblemen, hielspoor, ribdisfunctie, gewrichtsartroseOorsuizen. Duizeligheid vanuit de hals. Bij fibromyalgie en aanverwante aandoeningen worden mooie resultaten geboekt. Baby’s reageren bijzonder goed op deze zachte behandeling bv. scheefhals, reflux, huilen. Dit lijstje is onvolledig en enkel ter indicatieve titel.

De behandelwijze is tevens geschikt voor het reduceren van stress, hetzij van fysische, psychische of emotionele oorsprong. Zelfs mensen met depressie geven aan zich beter te voelen. Hier kan de behandeling als een ondersteuning beschouwd worden. Vaak geven mensen aan heel wat beter te slapen na behandeld te zijn. Patiënten met concentratieproblemen ondervinden beterschap. Daar de behandeling ook gunstig inwerkt op de regulering van het onwillekeurige (vegetatieve) zenuwstelsel zijn een resem gunstige nevenwerkingen mogelijk, gaande van minder darm- en maaglast, gemakkelijkere stoelgang, beter zien (heel geregeld aangegeven door patiënten)…

Optimalisering van de bewegingsfunctie wordt ook bij (top)sporters uitgevoerd ten einde de sportieve prestatie te ondersteunen, zelfs te verbeteren. Optimaal functioneren vergt het minst moeite (minimum principe). Dit is een interessante inbreng bij de begeleiding van topsporters, naast training, coaching… Natuurlijk geldt dit eveneens voor de edele viervoeter.

Het is raadzaam uw huisarts te consulteren. Zo kan door de arts een gerichte diagnose gesteld worden en eventuele contra-indicatie uitgesloten worden.