De geweldige comeback van een ‘cheval de cœur’

Versaline, oorspronkelijk grijs tegenwoordig door Equidia TV als wit beschouwd, schittert terug aan het firmament. Niet zonder slag of stoot. Aangekocht door onze associatie met het oog op winst in grote races, bleek al vanaf dag twee dat zij gezondheidsproblemen kende. Een schedelboring later, zonder vraag laat staan akkoord van de eigenaars, bleek ze te lijden aan een hardnekkige vorm van sinusitis. Toptrainers hebben graag paarden die klaar zijn voor de strijd… dus konden Versaline en haar eigenaars beschikken. onze vennoot vond op Vlaamse bodem de geschikte zorgtrainer. Met het accent op gezond krijgen. Samen met de dierenarts en mijn manuele therapie klom ze terug naar gezondheid en goede vorm.

Tijd om terug te keren naar Frankrijk. In Maisons-Laffitte kreeg ze weer aansluiting met haar collega’s. Een derde plaats in Chantilly deed de hoop rijzen. Tot zij gewicht begon te verliezen en niet een klein beetje : 50 kilogram ! Tijd om andere en betere oorden op te zoeken. Zo belandt Versaline in het departement Rhône-Alpes. De goede zorgen van de entourage slaan aan. Ze wint gewicht. De maagzweer geneest. Een aanpassing wordt gevonden voor een anomalie van het strottenhoofd. Ook mijn zorgen helpen. Ze komt terug op de renbaan. Aanvankelijk met matig succes. De weg terug is niet gemakkelijk.

In samenspraak met de trainer beslissen de vennoten nog één keer te rennen in Deauville, eind oktober ’18. Daar waar Versaline haar grootste succes haalde. De baan die haar ligt. Ze wordt nog eens manueel therapeutisch bijgestuurd. En finisht knap tweede. Van stoppen is nu geen sprake meer. Tijdens de winter kan ze recupereren. Vanaf februari staat ze er terug. Zoals de kenners zeggen : régulière. Eind februari wordt ze nog eens manueel therapeutisch bijgestuurd, net als haar stal- en teamgenote Touch of Real. Beide paarden zegevieren. Touch of Real in Lyon. Versaline s’impose à Chantilly. Er is iets volbracht.

Een maand later zegeviert Versaline opnieuw in Chantilly. In juni volgt de kers op de taart. Versaline wint in de tempel van ParisLongchamp. Een heuse Parijse Triplé !

Leave a Reply