Onze ambassadrices in de Rhône-Alpes

Onze ambassadrices in de Rhône-Alpes


Touch of Real en Versaline hebben flink meegeschreven aan het script van onze ‘bedrijfsvideo’. Als monteur heb ik serieus moeten knippen in het beeldmateriaal. Een verhaal waar je misschien nog net durft van dromen… Wanneer u onderstaande stukje leest, wordt wellicht duidelijk waarom deze fabelachtige week zo bijzonder is.

 

De geweldige comeback van een ‘cheval de cœur’

 

VERSALINE, oorspronkelijk grijs tegenwoordig door Equidia TV als wit beschouwd, schittert terug aan het firmament. Niet zonder slag of stoot. Aangekocht door onze associatie met het oog op winst in grote races, bleek al vanaf dag 2 dat ze gezondheidsproblemen kende. Een schedelboring later, zonder vraag laat staan akkoord van de eigenaars, bleek ze te lijden aan een hardnekkige vorm van sinusitis. Toptrainers hebben graag paarden die klaar zijn voor de strijd… dus konden Versaline en haar eigenaars beschikken. Mijn vennoot vond op Vlaamse bodem de geschikte zorgtrainer. Met het accent op gezond krijgen. Samen met de dierenarts en mijn eigen manuele therapie klom ze terug naar gezondheid en goede vorm.

Tijd om terug te keren naar Frankrijk. In Maisons-Laffitte kreeg ze weer aansluiting met haar collega’s-renpaarden. Een derde plaats in Chantilly deed de hoop rijzen. Tot ze gewicht begon te verliezen en niet een klein beetje : vijftig kilogram ! Tijd om andere en betere oorden op te zoeken. Zo belandt Versaline in het departement Rhône-Alpes. De goede zorgen van de entourage slaan aan. Ze wint gewicht. De maagzweer geneest. Een aanpassing wordt gevonden voor een anomalie van het strottenhoofd. Ook mijn zorgen helpen. Ze komt terug op de renbaan. Aanvankelijk met matig succes. De weg terug is niet gemakkelijk.

In samenspraak met de trainer, beslissen de vennoten nog één keer te lopen in Deauville, eind oktober ’18. Daar waar Versaline haar grootste succes haalde. De baan die haar ligt. Ze wordt nog eens manueel therapeutisch bijgestuurd. En finisht knap tweede. Van stoppen is nu geen sprake meer. Tijdens de winter kan ze recupereren. Vanaf februari staat ze er terug. Zoals de kenners zeggen : régulière. Einde februari wordt ze nog eens manueel therapeutisch bijgestuurd, net als haar stal- en teamgenote Touch of Real. Beide paarden zegevieren. Touch of Real in Lyon. Versaline s’impose à Chantilly. Er is iets volbracht.

And the story continues… Versaline wint op 8 april ’19 voor de twee keer in Chantilly

 

And the story continues (bis)… Versaline wint opnieuw op 3 juni ’19 in ParisLongchamp ! Een heuse Parijse Triplé !!!

Touch of Real s’impose à Aix-les-Bains – 16 juni ’19

 

Heel fier op onze ambassadrices Versaline en Touch of Real !
In juni samen al goed voor vijf overwinningen in het huidige seizoen !

Begeleid door een fantastisch team van o.a. trainer Bernard Goudot, wedstrijd- en oefenjockey’s, dierenartsen, groom, garçon de voyage en de enthousiaste co-eigenaars…

Mijn eigen VDM-concept in de manuele therapie komt hier goed tot zijn recht. Zowel voor het fysieke als mentale aspect.

Voor de wedstrijd wordt nog een kleine manuele ‘touch’ aangebracht. We moeten eens meer naar de hippodroom gaan.

Onze laatste zes bezoeken aan de renbaan :

– Touch of Real in Compiègne oktober ’18 : derde
– Versaline in Deauville oktober ’18 : tweede
– Versaline in Chantilly maart ’19 : eerste

– Versaline in Chantilly april ’19 : eerste
– Versaline in ParisLongchamp juni ’19 : eerste
– Versaline in ParisLongchamp juni ’19 : zevende (lichte kwetsuur opgelopen in de race na aangetikt te zijn door een ander paard)

‘Toeval is logisch‘ pleegde filosoof Johan Cruijff te zeggen.

Dank aan allen ! And last but not least aan mijn goede vriend en mede-eigenaar Jean-Pierre.

Versaline is vereeuwigd door een Oudenaardse kunstenaar

..

Een geweldige comeback geïnspireerd door “Seabiscuit” – A True Story Became True Again

Als men echt in iets gelooft… en er alles aan doet om dat doel te bereiken.

admin

Reacties zijn gesloten.