Oorsuizen

Oorsuizen

Nogal wat patiënten consulteren mij vanwege oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd. Met goede reden, want de meeste van deze klachten zijn van mechanisch-functionele aard. Dat betekent dat een disfunctie in de bewegingsregulering in de wervelzuil, ook soms in de schedel, aan de basis van de klachten ligt. Hoewel het bewegen steeds in een keten gebeurt, is het centrum van zulke klachten meestal hoog-cervicaal gelegen, juist onder de schedel. Deze ongemakken komen regelmatig voor in combinatie met andere symptomen zoals bv. duizeligheid, hoofdpijn, druk achter de ogen, visusstoornis, (sterretjes of zwarte vlekken in het gezichtsveld) en halspijn. Sommige patiënten hebben braakneigingen. Ook gebeurt het dat oorsuizen geïsoleerd optreedt zonder dat er andere klachten voorkomen.

In veruit de meeste gevallen treedt er klachtenvermindering op na mijn manuele behandeling volgens het VDM-concept, gaande van het totaal verdwijnen van oorsuizen tot een duidelijke vermindering van het ongemak. De meeste patiënten genieten na behandeling van een beduidend betere levenskwaliteit.

Het is wenselijk om eerst een geneesheer te raadplegen gespecialiseerd in oor-, neus- en keelklachten om andere oorsprong van het probleem (bv. gehoorbeschadiging)  uit te sluiten.

 

 

admin

Reacties zijn gesloten.